top of page

Διάσημα μουσικά ινδικά όργανα

Διάσημα μουσικά όργανα

Gopichand:

Η gopichand, γνωστή και ως gopiyantra ή khamak, είναι ένα πολύ δημοφιλές λαϊκό μέσο της Βεγγάλης της Ινδίας. Ο ήχος του gopichand είναι πιο διακριτικός. Η gopichand είναι κυρίως ρυθμικό μέσο και όχι τόσο μελωδικό όργανο.

Σιτάρ:

Το σιτάρ είναι το πιο δημοφιλές όργανο της Βόρειας ινδικής κλασικής μουσικής. Η εφεύρεσή του ανάγεται στον 12 αιώνα στη περιοχή του Δελχί. Κάθε σιτάρ έχει 21, 22 ή 23 μεταλλικές χορδές, εκ των οποίων κανείς παίζει τις 6 ή 7. Το όργανο ισορροπεί ανάμεσα στο αριστερό πόδι και το δεξί γόνατο του ερμηνευτή. Τα χέρια κινούνται ελεύθερα, χωρίς να πρέπει να κουβαλήσουν κάποιο από τα βάρος του οργάνου. Ο οργανοπαίχτης παίζει τις χορδές χρησιμοποιώντας μια πένα ή πείρο τεντώματος χορδής. Το σιτάρ είναι κατασκευασμένο από ξύλο και καρυκεύματα κολοκυθιού.

Tabla (Τάμπλα):

Είναι δημοφιλές Ινδικό κρουστό μουσικό όργανο με μεμβράνη, που χρησιμοποιείται στην λαϊκή και παραδοσιακή μουσική του τόπου.Αποτελείται από ένα ζεύγος τυμπάνων διαφορετικών μεγεθών και ηχοχρωμάτων. Η παλάμη του χεριού χρησιμοποιείται για να εφαρμόζει πίεση και τα δάχτυλα σε διαφορετικές συνθέσεις δημιουργούν ποικιλία διαφορετικών ήχων.

- See more at: http://www.tralala.gr/planet-music-tour-11-india-india/#sthash.wnJRmKhX.dpuf

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page