top of page
Οι ομιλητές
Θανάσης Ξένος
Καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και συγγραφέας μαθηματικών βιβλίων για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.Έχει γράψει, μαζί με τις επανεκδόσεις-βελτιώσεις-αλλαγές ύλης, συνολικά 84 βιβλία και ελπίζει να τα...εκατοστήσει! Για επικοινωνία  στο facebook εδώ ή με email στο
thanasisxenos@yahoo.gr
Ανδρέας Κουλούρης

Μαθηματικός, Ph.D. Επιμορφωτής Β΄ Επιπέδου, 3ο Λύκειο Γαλατσίου.

Ο Ανδρέας Κουλούρης είναι μαθηματικός. Δίδαξε 7 χρόνια σε φροντιστήριο και από το 1999 εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών σε δημόσιο σχολείο.

Πήρε διδακτορικό από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, εφαρμόζοντας τη Θεωρία του Χάους στην Κοινωνική Ψυχολογία.

Είναι επιμορφωτής Β΄ Επιπέδου για τη διδασκαλία των μαθηματικών με χρήση των Νέων Τεχνολογιών.

Τα τελευταία 6 χρόνια διδάσκει στο 3ο Λύκειο Γαλατσίου, εφαρμόζοντας σε ένα ποσοστό των διδακτικών ωρών την εργασία των μαθητών σε ομάδες και τη διδασκαλία των μαθηματικών με τη χρήση του λογισμικού GeoGebra στο σχολικό εργαστήριο των υπολογιστών.

Δικτυακός Τόπος: https://sites.google.com/site/akoulouris21/

Μάκης Χατζόπουλος

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 05 Μαΐου 1976 και ναι, είμαι Ταύρος!! Ύστερα από ένα μακρύ και ευχάριστο tour στην ιδιωτική εκπαίδευση επιβιβάστηκα στο τρένο του ΑΣΕΠ που με σταμάτησε άρον – άρον στη πρώτη στάση που λέγεται Ρόδος [2008]. 
Θα σας εξηγήσω πως η βαρεμάρα μου είναι ο λόγος να διαβάζεται αυτό το κείμενο!
Το 2008 που διορίζομαι (είπαμε στη Ρόδο), λόγω περίσσειας χρόνου και δυνάμεων, δημιουργώ σε χαλαρούς ρυθμούς το lisari.blogspot.com. Έτσι τα πρώτα φυλλάδια του ΕΠΑΛ είδαν το φως της δημοσιότητας… 
Μετά από 2 χρόνια στην εκπαίδευση παίρνω μετάθεση στο νησί καταγωγής μου, στη Ζάκυνθο (11880 το μόνο που θυμάμαι!). Εκεί κατάλαβα όλες τις θεωρίες του Αϊνστάιν για τη σχετικότητα του χρόνου. Οι δείκτες του ρολογιού σερνόταν κυριολεκτικά, πήγαιναν αργάααααααα και βασανιστικά, τραγουδούσα καθημερινά το «Αχ πόσο βαριέμαι» του Μαζωνάκη και διάβαζα ποιήματα του Καβάφη. Έτσι για να μην τρελαθώ αναθερμάνω την δραστηριότητά μου με το blog! Γίνεται ενεργό και διαδραστικό κυρίως στους μαθητές μου, αφού τοποθετώ καρτέλες (ανά τάξη) που καταγράφουν καθημερινά τι παραδόθηκε (ως ένα ηλεκτρονικό βιβλίο ύλης), μια κίνηση πρωτοποριακή και απαιτητική για την εποχή αφού προϋποθέτει συνεχή ενημέρωση.

Για τέσσερα συναπτά έτη παίρνω απόσπαση στο Υπουργείο Παιδείας (όχι δεν είμαι βύσμα) και υπηρετώ στις Διευθύνσεις της Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων τα πρώτα χρόνια και στη Διεύθυνση της μηχανογράφησης τα επόμενα.

Θωμάς  Ποδηματάς

Το όνομά μου είναι Θωμάς Ποδηματάς.Γεννήθηκα στις 22 Σεπτεμβρίου 1964, στο Βόλο. Όλα τα χρόνια της ζωής μου τα έχω περάσει στο Βόλο, εκτός από τα χρόνια των σπουδών μου (Ιωάννινα) και των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων (Σκαραμαγκάς – Αττικής). Είμαι παντρεμένος με τη Ρόζα Μονάντερου, επίσης συνάδελφο Μαθηματικό και έχω δύο κόρες, τη Χαρά (γεννημένη 24/4/1992) και τη Στέλλα (γεννημένη 26/11/1996)

email : thomaspodimatas@gmail.com

Φοίτησα :

  • Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, απ’ όπου αποφοίτησα το 1976.

  • Κατόπιν, στο 2ο Λύκειο Βόλου, απ’ όπου αποφοίτησα το 1982.

  • Τέλος, στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απ’ όπου αποφοίτησα το 1986, συγκεκριμένα στις 4/7/1986. (Η κατεύθυνση ήταν εφαρμοσμένα Μαθηματικά και πιο συγκεκριμένα Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Software  engineering το έλεγαν…)

Όλα τα χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής, τα έχω περάσει στο Σπουδαστήριο Μαθηματικών, το οποίο διατηρώ μαζί με τη σύζυγό μου και επίσης συνάδελφο Ρόζα, από το 1988, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου και των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων.υρίως ασχολούμαι με τα Μαθηματικά της Γ΄ Λυκείου, σχεδόν αποκλειστικά, αφού τις άλλες τάξεις τις αναλαμβάνει η σύζυγος Ρόζα. Μου αρέσει να κατασκευάζω ασκήσεις, συνήθως σύνθετες, με περισσότερα από ένα κεφάλαια μέσα… Τις λέω «Θωμικές» (!) και το χαρακτηριστικό τους είναι το «Tm» (Thomas made) . Άλλες καλές, άλλες άχρηστες. Ο καθένας αποφασίζει… Ονειρεύομαι κάποια στιγμή να τις εκδώσω… Θα δείξει…Είμαι μέλος στο mathematica.gr από το 2011 (ανενεργό – η αλήθεια είναι –τώρα τελευταία) και πρόσφατα μέλος της (υπερ) ομάδας lisari – team. και γνώστης Word και Mathtype. (Καμιά φορά γράφω και απ’ ευθείας latex χωρίς τη βοήθεια του MathType…)ν έχω άλλες ασχολίες, εκτός του ότι παρακολουθώ ποδόσφαιρο – όταν αυτό είναι χρονικά δυνατόν – από την τηλεόραση (!) γιατί η ομάδα μου (Ολυμπιακός) παίζει πάντα μακριά από εκεί που βρίσκομαι…

Πως θα έρθετε;
Με το λεωφορείο:
Οδηγίες για το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς δείτε εδώ
Με το τρένο:
Οδηγίες από τον ΟΣΕ για Λιβαδειά δείτε  εδώ
Με το Ι.Χ. :
Δείτε τον χάρτη εδώ.
Πρόγραμμα ημερίδας
11:00π.μ.
Προσέλευση στην Ημερίδα
Εγγραφή
11:30π.μ.
Ξένος Αθανάσιος.
"Επιλεγμένα θέματα Μαθηματικής Ανάλυσης Λυκείου"
13:00PM
Ανδρέας Κουλούρης:
"Μια πρόταση διδασκαλίας  με φύλλα εργασίας"
14:30PM
Μάκης Χατζόπουλος-Θωμάς  Ποδηματάς:
Επικίνδυνα σημεία στην ύλη της Γ΄ Λυκείου
16:00PM
Λήξη ημερίδας.
Βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η περιοχή της Κρύας στη Λιβαδειά.

Ένας  τόπος βγαλμένος από παραμύθι...

Συνδυάστε την  Ημερίδα μας  με  επίσκεψη σε έναν από τους ιδανικότερους  προορισμούς για μια κυριακάτικη  απόδραση...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Παράρτημα Βοιωτίας

Μάρτιος 12,

2017

11:00π.μ.

Συνεδριακό κέντρο Κρύας, Λιβαδειά

AGENDA
MAP
SPEAKERS
RSVP
Πρόγραμμα Ημερίδας
11:00π.μ.
Προσέλευση στο Συνεδριακό Κέντρο.
Εγγραφή στην Ημερίδα
11:30π.μ.
Ανδρέας Κουλούρης
"Δύο Προτάσεις για τη Διδασκαλία των Μαθηματικών: με το Λογισμικό GeoGebra και με Φύλλα Εργασίας"
12:00π.μ.
Θανάσης Ξένος
"Επιλεγμένα θέματα Μαθηματικής Ανάλυσης Λυκείου"
13:30μ.μ.
Μάκης Χατζόπουλος-Θωμάς  Ποδηματάς:
"Επικίνδυνα σημεία στην ύλη της Γ΄ Λυκείου"
13:00μ.μ.
Διάλειμμα
14.30μ.μ .
Λήξη ημερίδας.
Βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Εγγραφή στην Ημερίδα
Είσοδος Ελεύθερη

Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής 

εδώ

Ανενεργός σύνδεσμος μετά τη  Λήξη της ημερίδας

bottom of page